Saturday, August 26, 2006

Тъпа снимка и блус


Днес успях да осъществя мечтата си да яздя кон. Като ми липсва модел да снимам... ето какви глупости ми идват на акъла.
Сменяме темата... бившия ми учител по китара - Кевин е в някаква блус група сега. Та вчера ходих да гледам тяхното шоу в един много застрелян бар. Нямаше много хора. Обичайната обстановка. Билярд, овален барплот, 17 мъже и 2 жени. Входната врата сигурно е на 30 години... както и повечето неща в самия бар. Типичния охайовски бар. Това което групата свири... не беше точно блус. Песните бяха ставнително бързи и динамични... но имаше няколко страшни бавни блус парчета който си заслужаваха 35минутното шофиране. Кевин направо омагьосваше китарата. Останалите хора от групата бяха доста зле. Общо взето се изкефих. Музиката на живо си е хубаво нещо. Аз бях сам на масата точно пред тонколоните на сцената. Сам защото... едни сериозни приятели си имам... да се гръмнеш. Хем се бяхме разбрали предишния ден да дойдат. Но това е друга тема. Пих 2-3 бири (чашите бяха пластмасови но имитираха стъклени). По едно време даже си поръчах един хамбургер с пържени картофки. Поприказвах си с Кевин през почивките. Той е печен ама неизвестно защо понякога разговорите ни са накъсани и малко конфузни. Щели да свирят в неделя някъде си, но аз няма да мога да отида защото работя в неделя. Каза че другия месец пак щели да свирят в тая дупка. Пак ще дойда. И ще си взема и фотоапарата... срамота е че не го взех вчера. Мислех си че ще е прекалено тъмно, но пък то имаше достатъчно осветление на сцената.
Като гледам... тоя блог отива по дяволите :)

Monday, August 21, 2006

Къс ръкав


Почти всички американци били обрязани. Или както ги нарича моя приятел Ивчо, били с "къси ръкави". Преди около 5 години някъде, не знам как стана дума точно, в ресторанта в който бачках стана дума че американците са с обрязани буби (който не я знае дума, да се досеща :) ). Било хигиенично. Аз не знам дали има значение ако редовно се къпеш, но все пак може и по-хигиенично да е. Не смятам да разбирам. Някои смятат че след обрязването се губело част от чувствителноста. И това не знам колко е вярно. Но пък ми беше станало чудно защото смятах че само мюсюлманите практикуват обрязването. Не знам това до колко е образователен факт относно американците, но пък знае ли човек... може на някой да му е полезно :)
Аз уж се правя на минималист ама нали съм решил да се завръщам в България скоро... реших да си купя едно друго, че в България цените на техниката са поне два-три пъти по-скъпи. Дано само не ми правят проблеми на митницата.
Подходяща снимка за тоя пост нямам :) така че избирам случайна.
ПП Все по-рядко ми идва наум какво да пиша в блога... та за това пиша глупости.

Thursday, August 10, 2006

Менюта с картинки


Тия яйца станаха толкова... красиви, че реших да ги снимам. Ама колко вкусни бяха няма да описвам. Думите са безсилни просто :)
запържих лук и малко маринована чушка в зехтин. Сложих две яйца. Малко преди да ги махна от котлона посипах съвсем малко натрошено сирене и съвсем малко реган. Една голяма чаша мляко и една филия хляб до чинията... и как да не ти почне добре деня.
Като си дойда в България ще взема да направя една фирма за правене на менюта със снимки :). Хората като отидат в ресторанта, ще сочат само снимката в менюто и ще викат "ей това тука искам". Междудругото картинките в менютата имат голямо влияние върху това кое да си избере човек. Не случайно колкото по-добро е едно заведение, толкова по-добро му е менюто. Ще правя отстъпка за услугата ако заведението разреши фотосесия с някоя от сервитьорките :) хахаха. Малее... прекалено дълго съм живял в америка. Идеята е междудругото е с Creative Commons лиценз :) - който иска да я ползва.
И сега след като не се сещам за какво друго да пиша... пак за фотоапаратски работи ще е. Вече имам 3 обектива
1. Pentax DA 18-55mm f3,5-5,6 AL (китовия обектив)
Казват че от китовите обективи с които обикновено идват най-евтините DSLR фотоапарати, тоя бил с най-сносно качество.
2. Pentax DA 50-200mm f4,0-5,6 ED (телеобектив $220)
Този се слави като много добър от телеобективите. Снимките излизат много детайлни.
3. Vivitar 70-150mm f3,8 ( ползвам го за портети)
Този обектив купих на старо от един сайт ( www.keh.com ) за $35. Май е на около 20 и няколко години, но е много запазен. С него може само ръчно фокусиране. Интересното при тоя обектив е че има само един пръстен. Вместо да обяснявам, най добре е да го снимам :)
Искам още един обектив да си купя. Някой стар ръчен Pentax 50mm f1,4 или f1,7. Защото са евтини... някъде $60 ще ми излезе.
Струва ми се съм придобил заболяването LBA (Lens Buyer Addiction) :). Който се занимава с фотоапарати, сигурно го знае.
www.keh.com също може да праща и интернационално така че нищо чудно и от България да продължа да го ползвам.
Забравих да спомена че ми се ходи на море (че и на планина също). Ще го оставя за другата година.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.