Friday, December 09, 2005

Миенето на ЕзикаЗа първи път гледах филма "One fine day" ("Един прекрасен ден" Джордж Клуни, Мишел Пфайфър) когато дойдох за първи път в Америка - тогава бях exchange student (ученик на разменни начела). Живях в едно американско семейство.
Та... помня една сцена към края на филма. .. Джордж Клуни отиде в апартамента на Мишел Пфайфър. По едно време почнаха да се целуват и започна да замирисва на секс. Тогава тя прекъсна целуването и каза че отива в банята да се "освежи". Бръсна си краката набързо, оправя си косата, гримирва се, ми си зъбите... и езика.
Дават я как си търка езика с четката за зъби. Аз се зачудих и въпреки че е очевидно какво прави, питах американския "татко" какво аджеба прави. Той вика:
- She is brushing her tongue. Don't you brush your tongue? (Мие/четка си езика. Ти не го ли миеш?)
Аз викам:
- No
Той ми обясни че в много случаи микробите отговорни за лошия дъх са на езика. И за това миенето на езика било полезно. Оказа се че почти всички американци си търкат езика когато си мият зъбите.
Нали хигиената е хубаво нещо... реших да опитам. От него ден насам като си мия зъбите, си търкам и езика с четката за зъби. Не знам дали помага... но щом са казали хората... сигурно помага.
Някой от вас да си мие/търка езика?

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Йеп, още като малка го чух това за микробите и почнах да си го прилагам :)
Освен това при болно гърло и налепи по езика има едни процедури с лъжица и сода, за "изстъргване", бля.

5:39 AM  
Anonymous Anonymous said...

ne, no vse se kanq da po4na. Daje sega nali aquafresh izvadiha tazi 4etka "Xtreme clean" deto ima spesialna posta za taq rabota i si q kupih

10:20 AM  
Blogger Silvina said...

И аз си взех тази четка. Може да си внушавам, но ми се струва, че има ефект от нея.

2:30 PM  
Blogger Unknown said...

И аз и аз:)) Преди си миех понякога езика, ама бегло. обаче един познат ми каза че трябвало по 20 сек да се търка. И аз си викам, като ще правим нещо да е като хората. Така че като си измия зъбите, изплаквам ги, измивам си четката хубаво, слагам и маалко паста пак и си измивам много старателно езика. Наитина чувството за свежест е прекрасно.

9:15 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ми да и аз го правя, даже с обикновена четка - също става, всъщност наистина дъхът е много по-свеж

4:26 PM  
Anonymous Anonymous said...

Да, мия си го и то повече от 10 год. - просветена съм си от малка...ха-ха! Но не от България получих тази информация. Сега вече има и спец. четки -сигурно са добри, но не е задължително да се използват- лично аз си карам с най-обикновена, само гледам да си я сменям по-често....Айде до четкане!!!

8:39 AM  

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.