Saturday, December 10, 2005

Щастлив


Хайде да направим пак една проверка.
1. Смятате ли богатите (заможни хора които са родени с пари) са по-щастливи от "не-богатите" (под "не-богати" имам предвид болшинството хора които успяват някак да свържат 2та края)?
Според мен - не. Ако си роден в заможно семейство и винаги си имал пари, то тогава това е нормално за теб. Оказва се че богатите си намират за какво да са нещастни. Понякога смятаме че това да си богат или да имаш пари да си позволиш разни удобства е рай - "Аз ако имах пари щях да си позволя еди какъв си джип, щях да го карам по цял ден, да си надуя музиката вътре, да си купя това и да си купя онова, и щях да се забавлявам по цял ден и цяла нощ". Това да имаш пари е някакъв блян, който омайва и заслепява. И върпеки че има и редки случаи когато някои хора наистина се наслаждават на парите си, в повечето - на богатите дори не им прави впечатление. Даже в много случаи са по-нещастни от небогатите. И след като парите понякога водят до пороци... по-богатите често се сблъскват с по-грозното в света. Много е по-лесно да видиш отрицателните черти на нещо когато си по заможен. Липсва наивността, истинската радост към някои неща. Май има универсални неща които радват душата които в повечето случай не са свързани с пари. Но в обществото днес, парите са сложени на такъв пиедестал че тия универсални неща някакси остават на заден план.
С тия размисли не се правя на светец... не отричам парите (напълно :) ). Ако случа на пари по един начин или друг - няма да ги откажа. И аз като всички останали имам надеждата да забогатея някой ден. Може да не е толкова силна колкото в повечето хора... но я имам разбира се. Аз искам да забогатея главно за да видя дали мога.
Чудя се каква ли кола ще си купя ако забогатея? Знам ли... казват парите променяли човека (предполагам имат предвид не на по-добро). И сигурно са прави. Може и с мен да е така.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Каква кола ще си купиш? Амии... с четири колела, двигател и ламарини отгоре :-)

3:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

Богат е не който има повече, а който е щастлив с това, което има.

(сори за изтърканата сентенция)

2:51 PM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

Богаташ съм значи :)

4:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

Парите са само средство за постигане на цели и сбъдване на мечти. Който има за цел трупането на пари не може да бъде щастлив. Затова не считам, че има щастливи американци.

4:13 AM  

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.