Wednesday, July 27, 2005

Тото





Търся си работа. Където и да е в Съединените Американски Щати. Стига да е по-добре заплатена от сегашната. Като се има предвид че сега получавам направо мизерни пари по американските стандарти, може и да не е трудно. Средната заплата на някой завършил с моята специалност била 35 хиляди на година. И това е средната заплата непосредствено след като завърши. Аз съм завършил преди 2 години а заплатата ми е 25 хиляди на година. Те се водят 25, ама като ми вземат данъци от всяка заплата и като извадим парите за живеене... те не остават много. Даже много малко. Освен това достатъчно време вече съм в това шибаното Охайско село. Искам някъде където има по малко селяни. Искам в голям град. Искам да се запозная с някой българин някъде в Америка (не виртуално). Ако не се обадя на родителите си или приятелите си в Бъглария, няма как да чуя българска реч. А съм тук от 6 години вече. 6 години звучи доста внушително така написано. След като хората четящи този блог ме познават долу горе добре смятам че могат да имат долу горе правилна преценка за това какъв човек съм.
Ако някой от американските-български читатели случайно имат възможност и е в позиция да наеме IT Specialist, моля погледнете резюмето ми. Знам че вероятноста да си намеря работа посредством блога е толкова вероятна колкото и това да спечеля от тотото (въпреки че аз тото не играя), но все пак. Но въпреки че my cry for help ще остане незабелязан, искам да мотивирам евентуано разтърсване. Обещавам на този благодарение на който се хвана на работа, да го почерпя с една каса Загорка (depending on аvailability) или в най-лошия случай Corona.

5 Comments:

Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

Следващия пост ше бъде за това как готвя тук - "Хапвам, значи не съм". Оставям си коментар защото знам че иначе ще забравя :)

5:27 PM  
Blogger Dimitar Vesselinov said...

Полезни сайтове:

It's about relationships
http://www.buzzmachine.com/archives/2005_07_23.html#010089

http://www.craigslist.org/about/cities.html

tribe.net
http://www.indeed.com
http://www.simplyhired.com
http://www.jobster.com
https://www.linkedin.com

7:04 PM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

Мерси за списъка от сайтове. Аз кандидатствах вчера за една работа от craigslist.com - http://newyork.craigslist.org/mnh/sad/87097341.html
Едва ли ще ме огрее но все пак. Другите сайтове също ще ги прегледам.

8:08 PM  
Anonymous Anonymous said...

намерих сайта ти просредством forums.wsphere.com , интересни неща пишеш...продължавай все така...

относно бачкането, замислял ли си се за grad school. Живота в grad school е много приемлив, особенно ако хванеш assistantship (аз правя $15000 на година, но ми стига за доста сносен живот). Освен това атмосферата в университетите със сигурност е по-добра някое село в Охайо. Млади хора от цял свят, няма много предразъдаци или републиканци :) Айде успех, питай ако не знаеш какъв е процеса за application-a в grad school.

10:52 AM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

Здравей, Парадокс! Мерси за съвета.
Погледнал съм как седят нещата с магистратура тук. Даже кандидатствах и бях приет за магистерска степен Kent State University. Обаче assistantship-a който ми бяха обещали в последствие не можах да го получа защото отрязали бюджета на тоя department в който щях да работя и който щеше да ми плати обучението. Сега съм на тоя етап в който трябва да събера пари за да мога да направя бизнесче в България... така че ми трябва работа.

11:16 AM  

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.