Wednesday, September 13, 2006

И пак реклама на Пентакс


След около 2 месеца ще излезе новия модел на Пентакс. Той насочен към много сериозните аматьори и полупрофесионалистите... а май и към професионалистите. Фотоапарата се казва Pentax K10D. Ако се съди по описанието... ще е върха на сладоледа. Комбинацията от
- Shake Reduction/Image Stabilization - снимките в тъмното няма да са толкова размазани
- Dust removal - прах и боклуци няма да се събират върху матрицата (дългогодишен проблем при всички огледално рефлексни апарати
- weather sealing - може да снимате в дъжда без притеснение че на фотоапарата ще му стане нещо
- цената от $899. Не стига че фотоапарата предлага всичко което един фотограф може да желае, но го прави и на невероятна цена. Според мен тоя фотоапарат би трябвало да струва около $1600. Не мога да повярвам че цената наистина ще е толкова ниска.
Има и много други вълнуващи неща които си струва да си споменат за тоя фотоапарат. Но няма да се впускам в подробности. Жалко че си купих фотоапарат преди месец. Все пак може би края на другата година ще си купя този. Все пак обективите имат много по голям ефект върху качеството на снимката от колкото фотоапарата.
Пентакс ще става по голям играч във фотосферата. Искат да отхапят малко от клиентите на Канон и Никон. И ако фотоапарата няма някакви сериозни гафове... ще отхапят доста.

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

мда. ако случайно си намеря златна ябълка - ще си го купя... никога не съм имала пентакс, но този модел много ме впечатли - когато прочетох за него просто ахнах, особено цената му.

3:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

пентакс са доста далеко от отхапването от пазара на канон и никон, що касае сериозната фотография. но този модел е добър и ще раздвижи пазара.
тялото все още е пластмаса (да има гумиране, което е добро, но пък пентакс нямат такива обективи все още?!); пентакс нямат ултрасоник обективи макар да обещават два заради тоя модел (на канон са зверски повече).

иначе наистина реално цена/качество к10д е страхотен. като му ръчнеш няколко твърди механични стъкла, които получават потвърждаване на фокуса и стабилизация... и си ти :)

12:16 PM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

@ sed
много се надявам да си намериш златна ябълка :)
@ george
Аз имах предвид да отхапят съвсем малка част от пазара на никон и канон. все пак по форумите на dpreview не само пентаксарите са впечатлени. така като гледам доста фенове на олимпус могат да минат на борда на пентакс. това че никон и канон няма да се дадат без бой е напълно ясно. сигурно и те ще изкарат нещо подобно на К10Д на пазара скоро. все пак канон бяха първите с DSLR под $1000.
що се отнася до ултрасоник обективи... ами все от някъде трябва да се почне. първо с тяло, после обективи. след като достатъчно хора имат К10Д, търсенето на такива обективи ще скочи. Съответно пентакс ще се опита да задоволи това търсене. освен това останалите производители на обективи може да се пораздвижат и да почнат да правят малко повече обективи за пентакс.
всъщност на мен ми е ясно че ти всичките тия работи ги знаеш :) като погледнах един твой пост относно К10Д разбирам че знаеш далеч повече от мен за тия работи.
междудругото... твоя 50мм 1,4 колко ти струва? автофокус ли е? а 105мм?
аз днес си поръчах от keh.com два ръчни обектива
- пентакс 50мм 1,4 М - много стар $72
- и един miscellaneous brand 135 2.8 М. тоест марката на обектива не я знам. но пък струваше $13. така че каквато и марка да е - ще е бонус.
не че се бутам да сравнявам моите и твоите обективи нещо, но просто са малко хората с които човек може да си приказва за фотоапарати :) ... а то си е краста.

6:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

Кой прави хубавите снимки - апарата или фотографа? ;-)

6:33 AM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

@ itilien
фотоапарата

6:38 PM  

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.