Sunday, January 22, 2006

Каубой



Това е Майк. Работи с мен в пицарията. Днес го питах на колко години е. На 40. Ако би трябвало да го оприлича с някого би било Мики Рурк. Майк е точно като излязал от филм. Един каубоец. Марлборо ман.
Та да разкажа моите впечатления за Майк. Думата която най-точно го описва е cool (точен превод в смисъла който си го мисля не мога да направя в момента... може би... не го ебе за нищо; над нещата е). Той е мълчалив. Говори само когато се налага. Може би само в крайна необходимост. Изразява се кратко и без излишни думи. Рядко се усмихва, но като го прави е почти събитие. Какъвто е в речта такъв е и в маниерите и движенията си. Използва най-краткото разстояние, най-ефективното движение. Бил е в затвора 3 пъти. Не знам за какво или за колко време. Има си татуйровки, пие, пуши. псува (рядко), и по жени ходи. Играе билярд естествено (малко по-добре от мен). Бие се доста добре въпрерки че сподели че не обича да го прави. Даже гледал да го избягва. Ценностната му система може да куца за някои работи, но все пак не са много. Майк е работяга. Дай му работа и ще я свърши. Няма да те пита кое, ама как, ама защо, а това къде, за какво ти е, и така нататък. Не се налага да му повтаряш по два пъти. Ще свърши работата бързо и както намери за добре. Логиката му към нещата които го заобикалят е завидна. Действа си хладнокръвно, спокойно, и целенасочено. Ще ти свърши работа стига да те уважава. С каквотов се захване, го изпълнява съвестно и докрай. Не съм го виждал да се замисля за каквото и да е. Преценява кое си стува и кое не е за по-малко от секунда. Само "да", "не", "не знам" (но това е рядкост). Не се преструва и не се прави на някой друг. Майк знае всичко за пицарията (даже повече от шефовете), която всъщност е един хаос. Пицарията съществува вече около 30 години май. И въпреки че някои неща са подновявани, струва ми се че не са много. През лятото бачка като някакъв строител, а през зимата... май е в пицарията. Майк не му е за цел да спестява пари. Излиза по баровете когато му се излиза, пие когато му се пие и въобще си прави каквото си иска. Питах го какво си е пожел за новата 2006та година. Каза ми "Нищо". Така или иначе правел каквото си поиска. Тия new year's resolutions били безполезни. Няма намерение да отказва нито цигарите, нито алкохола, нито каквото и да е друго.
Интересно е да познаваш човек който все едно е излязал от американски уестърн. Ако имам възможност бих му подарил един Харлей Давидсън мотор който като че ли ще допълне идеано характера на Майк.
Майк също не обича да го снимат. Но му казах че ще го щракна без да забележи.
Също е хубаво че не може да чете български :)

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

У нас си има една сентенция: "Яж, весели се и си обличай новите дрехи". Този тип явно е от тези хора. Само дето предполагам не умее да се весели, ами напълно е доволен от положението да прави каквото си иска.

7:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

Брей, така си го описал че чак ми се прииска да се запозная с него, нищо че е бил в затвора ;D

2:25 PM  
Anonymous Anonymous said...

Харесвам такива типове. Ако е удобно, поздрави го от мен! :-)

6:09 PM  
Anonymous Anonymous said...

познавам един такъв пич, даже му пратих линка към този пост; Шарки, ако четеш това - за тебе пиша сега :)
даже ника ми е измислен от него..
Определено този тип хора са много готини за приятели.

5:13 AM  
Anonymous Anonymous said...

Хареса ми снимката и разказа под нея :) само че трябва малко да я изсветлиш по мое мнение, той има интересен поглед, уловил си го, сега го покажи... :) снимката де, това беше за снимката. ;)

Поздрави!

6:10 AM  
Anonymous Anonymous said...

Това са хора които будят огромен интерес!Поне за мен...Хубав пост

9:25 AM  

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.