Tuesday, June 13, 2006

Края на октомври


Прекарах си супер в България. Толкова добре никога не съм си прекарвал. Иска ми се да благодаря на разни хора, но както и да го направя - ми се струва ще излезе тъпо (и недостатъчно и неискрено). Видях се със стари приятели и с хора които познавах само виртуално. Прекарах време и със семейството... и съответно с най-любимия ми човек - сестра ми.
Обсъдихме семейните финанси, семейното бъдеще. И благодарение на сестра ми се оказва че ще се връщам в България по-рано от колкото бях замислил. Мислех да се връщам средата на другата година, но по новия план за действие трябва да се върна в България края на октомври. За винаги. Или поне за неопределно дълго време.
Един ден вкъщи пих с разни съученици от основното училище и бях остро критикуван за решението си да се връщам да живея в България... но в тоя блог тая тема е била дискутирана на дълго и широко. Иска ми се да строя къща другата година на мястото на полусрутената сегашна къщичка в Русе. Но ще видим колко пари ще мога да събера до средата на следващата година. Всичко е на фаза начални планове за момента. Обещаващи начални планове. Благодарение на сестра ми ще имам и работа като се върна в България. Работата все още не е с напълно ясни параметри... единственото което знам за нея е че ще се справя по-добре от колкото се очаква от мен.
Впечатления от България... ами според мен нещата вървят по скоро напред. Има някакво подобрение. Според моята "богата" житейска и професионална гледна точка... България я очаква светло бъдеще. Икономическо светло бъдеще. Това дали е добре или зле... не се знае.

9 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Естествено, че всичко върви на оправяне. И все по-добре ще става. В крайна сметка тоа до голяма степен си зависи от нас.
Смело решение!
Успех!

2:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

ritchie и Сашо: искрени поздравления за оптимизма.
въпреки че нещата са шарени общо взето преобладаващо тъмни всичко е въпрос на виждане.
Сашо, даже не бях разбрал че си русенлия. оБади се да пием по бира ако се окажеш пак наблизо.
И също още нещо: в Русе нещата са малко фак. Ако си намислил да си волнонаемник - гледай да си го обмислил добре.
наистина парите имат учудващото свойство да свършват in a blink of an eye.

11:57 AM  
Anonymous Anonymous said...

Dali Bulgaria varvi kum po-dobro ili po-losho e subektivno mnenie i kato takova ne moje da ima obektiven i ednoznachen otgovor. Ako smqtash che za teb, kato lichnost i profesionalist neshtata shte varvat napred, go for it! Vazmojnosti ima, i shte ima, vaprosut e dali mojesh da se primerish s vsichko ostanalo...

3:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

Сашо, дано не Ви прозвучи досадно моята забележка, но хвърлете един поглед на препратката към резюмето Ви. Поне на мен не ми го отваря от България. Ако някой реши да прочете инфото, вероятно няма да може. Още веднъж поздравления за блога. Определено си струва човек да прочете някои неща и "да си свери часовника". Покрай някои Ваши разсъждения се подсетих да опиша надълго и нашироко в моя блог за една вълнуваща среща с моя близка, която живее в Германия. Видяхме се преди време и дори смятам някои неща да ползвам чисто драматургично занапред... Поздрави за гледните точки, наблюдателността и снимките, някои от които са доста сполучливи и на място ;)

4:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

Преди 2 години след 2 годишно събиране на пари четирима приятели заминахме, понеже сме АДСКИ запалени, на риба в Испания. Единия от приятелите е лекар и въпреки това, или по-скоро заради това, не беше излизал досега от България освен едно забулено в далечните ни ученически години ходене с автобус в Източен Берлин. Бяхме с кола, минахме Калотина, ядохме мешано месо някъде след Белград, минахме Хърватска, озовхаме се в Словения, влезнахме в Италия. Доктора нещо се беше умълчал, само зяпаше алчно като цигане жица. Как да е, ядохме някакви вкусотии около Сан Ремо, позяпахме Монако, газ до Барса, нощувка в Коста Дорада, посещение на Коста Карибе (увеселителен парк = "София Ленд" х 5)и от там газ до гьола след Барса. Настанихме се, качихме се на лодка малко да помятаме и го питам моя приятел
- Е, Кире, как ти се струва Европата?
- Като се приберем, понеже ще ме питат същото, строявам младшите лекари, сестрите, санитарите... И им казвам "БЕГАЙТЕ, БЕГАЙТЕ, БЕГАЙТЕ и не се връщайте!".
Толкова за оправянето на БГ. Налегнали са ни всякакви проблеми, трудно мърдаме от тук и нямаме база за сравнение. И срещу нас да тичат....

7:02 AM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

@ ritchie
Не знам дали е правилно решението. Само знам че за тоя момент е правилното.
@ nedman
Ще видим колко ще ми трае ентусиазма. Знам че ще е трудно. Но пък смятам че мога да се справя. По добре е да изчакаме и да видим от колкото да правим прогнози. За бирата... няма проблем :)
@ delocator
мога да се примиря с всичко останало. Ако не мога... ще ходя някъде другаде.
@ cybercrackerbg
За резюмето знам че не бачка. Просто преди имах достъп до един домейн който вече не съществува. Сега не знам къде мога да си кача резюмето за да имам линк към него на блога. Все пак мерси за забележката.
Мерси за комплиментите за блога и снимките :)
@ anonymous
През 97 година ненавиждах България. Немотия, злоба, безпаричие, хаос, бюрокрация... мислех си "как да му харесва на човек да живее в такава държава?". Но има и по-лоши неща от гореспоменатите. Или по-точно зависи с кое точно може да се примириш и с кое не. Така че човек като добие база за сравнение може да направи по-добър избор. Аз мисля че имам база за сравнение. Може да не е страшно голяма, но я има.
Ходенето в друга държава за 1-2 седмици не е достатъчно за обогатяването на базата за сравнение обаче. Всичко се свежда до... хора различни :)
Наздраве

10:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

Opitah se da komentiram v bloga ti mnogokratno, pisha pisha, dokato nervite mi se opanaha dokrai, zastoto blogat ti ima isiskvane za spam, a pisha ot stalbite i prekasva chseto. Pak ti obrastam vnimanie, che utvarsdavash mitove, koeto e nepravilno za edin avtor- toest chesto obobstavash nestata - kato "taka e v USA" , da ama taka e samo spored tvoia opit- natrupan blagodarenei na specificni obstoaitelstva, ne si rasal tuk, nito si zivial osobno rasdvisen zivot- toest tvoia opit emngo ograncihen -sega ste se varnesh v za da pravsih sociologicheski obobstenia! sega, v bg, ste natrupash mnogo poveche opit i ste zapochnesh da chustvash "kolko e zle v Balgaria ". Dano da gresha , de. Dano se borish s burokratsiata. Toest mitat, osnoven, tvoi e(kakto i na drugi hora), e che v USA e zadalsitelno komfortno i udobno, za vseki, a ako ne e- nesto e sgreshil choveka ili ne e talantliv. Sasto taka obostvanateo ti ch e tuk e vasmosno dase spstaiat pari- v tvoai sluchai- da,no ti msoehse da si spestil mnogo poveche ako be nameril rabotata koiato iskashe. Sasto taka mngo nesta sa deistvitelno indidvidulani, a nezastoto si v ameriak ili ne! Naprimer az , akto zena, ako biah na tvoe miasto- stiah da imam poveche problemi, zastoto edna zena vinagi ima poveche problemi, osvena ko ne s e prikrepi kam niakoi maz(ili roditel)- naprimer: nai- malkoto as ne bih mogla da imam tvoia sakvartirant, bes da si ispatia poveche i ot tbe- a ko biah popadnala- niamshe da mi e tolkova lesno.. i dori bih prilozila lichen primer. I ottam natatak ima mngo drugi individulani podtochki.Grehsno si oteblaisal che bankiet i poitsiata v usa sa isriadni. Drugi podobni oobostenia.. greshni kato tsailo. Za amerikasntiet-s asto greshno da se obobostava. Tova, koeto pisah otnosno tvoai blog i teb, v drug blog, be vsatsnost ne za teb kato lichnost , a sa edno iavlenie kato tsialo- a imenno- nima se vrastash kam "rodinata" samo ako ia chaka dobro badetse?.. niama li da se borish za takova , ako ne e? imennzo zatova mnogo nesta si ostavat sastite- horata gi ineteresuva predimno edno- lichno blagodenstvie(finansovo). no nai veche me vpectaliva facta, che poddarsash mita che amerika e lesna strana, a eto na- ti ia napuskash. Spored men e redno da otebelish za besrabotitsatat tuk v samia si blog. Ameriak e mnogo trudna strana...niakak ne e lesna! Dalech po truda ot Balgaria! No se sazdava obratnia mit!I sasto taka- osobeno ako si socialno chustvitelen, no ti iavno ne si- kakto sam si narekal samotnia vazrasten chovek-''onzi "starets" ti e bil nepriaten, dori poveche ot tova, ..zasto li?

12:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

Еее, тая снимка ме разби. Отначало я взех за някакък крив американски ромбовиден тиган. Гледах я 30 минути, докато разбера, че си се уцелил под брадата! Ако се беше обръснал, още щях да се чудя. Може да съм тъп, а може и да е наистина интересна.

7:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

Аз си помислих, че е мутирала гъба
:) :)

6:40 PM  

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.