Saturday, October 06, 2007

Червената кутийка


Тази кутийка знае повече за живота ми от колкото аз самия. В нея е наблъскано толкова много от моя живот че чак ми се насълзяват очите. Не мога да преценя доколко живота ми е бил щастлив досега, но като се съберат интересните случки от живота и се извади пропиляното напразно време... става ми мъчно и си казвам "брей, какво нещо е живота". Невероятно е че в такава малка кутийка е натъпкан целия ми живот в Америка. Като я отворя, чувството е все едно разгръщам албум със стари снимки... само че доста по-силно. Историята на самата кутийка е следната:
Когато се преместих в Охайо, след първата година и половина в ужасната за мен Калифорния, си отворих банкова сметка в Second National Bank. Седмица след това ми пратиха тази червена кутийка с 50 чека. На всеки чек имаше моето име и адреса ми. Беше ме страх да ги ползвам и струва ми се че минаха години преди писането на чекове да стане нещо нормално за мен. Цифричката от 280 всъщност са били доларите които по някое време съм имал по банковата си сметка.
Не знам кога точно съм почнал да слагам в нея неща които означават нещо за мен. Вътре съм събрал над 90% от всички билети за кино които съм си купувал. Там е билета ми за концерта на ББ Кинг, билета за баскетболната среща на Cleveland Cavaliers vs. Milwaukee Bucks, билетчето за пропуск да се кача на Empire State Building, монетка за Ню Йоркското метро (то вече май не е с монетки), свидетелството ми за спасител... и много други неща. Малко ме е страх да не забравя всичко което ми се е случвало. Иска ми се да ги запиша и да си направя едно албумче с тия неща, но все още не съм измислил как точно да го направя.
Всъщност преди 2 дена се навършва 1 година от както съм се върнал в България. Струва ми се че трябва да го отпразнувам. Ще взема да поканя хора вкъщи.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.