Wednesday, August 17, 2005

Ingredients

Отвращавам се като гледам съставките на продуктите които си купувам. Не че разбирам от химия ама като видя такива химични термини като тия на снимката и ми се отщява да ям. А като се замисля че като дойдох първо в Америка си мислех "Колко може да е вредна една храна... храната си е храна. Няма смисъл да внимавам какви съставки имало в еди коя си храна, колко калории, какви вещества. Така или иначе имам бърз метаболизъм."
Но някак си малко по малко и съвсем неусетно все повече се противя към такива храни. Трудно се намира решение. Трудно може да избегнеш вредните храни в Америка. Повечето хора не си го и правят тоя труд. Резултатите не само са налице, но и се задълбочават. Ще видим какво ще измислят и в това отношение американците. Кога ли ще се намеси правителството? Как кога? Като почне да влияе на работоспособноста на населението. Скоро сигурно и до това ще се стигне. Нямам съмнение че и тоя проблем ще го решат като опре ножа до кокала. В името на икономиката сигурно ще се наложат някакви предпазни мерки. В името на парите ще се адаптират. Не е само с американците така. Не са само те хората които биха направили всичко в името на парите. Окото лакомо. Не знам българите на къде сме тръгнали. Дали и ние ще се превърнем в такова общество с такива ценности?
Междудругото снимката е на съставките на хлебчета (за хот дог). Трябва ли да има хляба такива съставки?

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ingredients: ...
contains: wheat

duuuuh!!!

..питам се, защо пшеницата да е извън съдържанието на 'продуктите'??!
наистина ли са "пък толкова вредни"??!

12:36 AM  
Blogger assenic said...

az li da kazvam: www.malincho.com za vsichki bulgarians in the us, koito gi trese nostalgiata po hubavoto bulgarsko sirence :))

2:36 AM  

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.