Tuesday, April 25, 2006

Циганче



Интересно е че американците не знаят нищо за циганите. За тях циганите са полуфантастични/несъществуващи. Почти всички са чували думата Gypsy, но повечето нито са виждали... нито са чували нещо за тях. Не съм виждал циганин в Америка. Американците не знаят за циганския начин на живот (и обличане). А си спомням когато баба ми ми викаше едно време "изяш си, бабо, всичко че да не те повали циганчето".
Малките американчета ги плашат не с циганчета ами с boogeyman. Boogeyman е доста абстрактен термин. Може да е човек, може да е чудовище.
Та ето още едно нещо по което се различаваме от американците - плашим си децата с различни неща :)

7 Comments:

Blogger PG said...

This comment has been removed by a blog administrator.

2:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

Сашо, има ги и тук, не се притеснявай:) Черен гологан не се губи, както е казал народа. В САЩ са около 1 милион и се казват Romani-American. Малко са поизбелели, та не си приличат много с нашите, но също като нашите много обичат да си слагат златни зъби.

2:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

Отде го намери това цигане с балканче. Добра снимка.
Що се отнася до циганите в щатите - там има достатъчно мексиканци. На цвят поне го докарват, за поведение мога само да гадая.

3:45 AM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

@ пенко
не вярвах че има цигани в Америка. а цигански махали има ли :)
@ ritchie
като си бях в русе миналата година го снимах. и на мен ми харесва снимката... разказва нещо (или поне на мен така ми се струва).
а за мексиканците... цвета верно че го докарват, но поведението не е същото май. те не са лоши хора. веселяци са. аз всъщност... май няма хора които да не харесвам... като нация имам предвид. :)
здраве

4:05 AM  
Anonymous Anonymous said...

Махали не съм виждал, то и джагалите ако не ти кажат че са цигани, сигурно няма да ги познаеш.

1:47 PM  
Blogger Е. said...

Намерили за какво да съжаляват, че не познават. Ако искат да видят цигани, да отидат в Румъния, там са повече от румънците.
Вчера в Шоуто на Слави чух един жиганин д аказва, че една държава е много малка за един циганин, че той не се спира и не почва да работи нищо, ащото той иска всичко.
Брррр!

7:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

Бугимен си е точно торбалан, btw.

4:14 AM  

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.