Wednesday, November 03, 2010

Bear Grylls

Тук в Лондон се записах кварталната библиотека. Днеска взех 2 книги и 2 CD-та с музика (блус). Едната книга е фотографска... как се правят портрети. FACES Photography and the art of portraiture Много е ценна. Препоръчвам я на всеки, който го интересува фотографията.
Другата книга я отворих преди малко. Казва се Living Wild и е от Bear Grylls. Той има някакво предаване за това как да се оцелява в различни условия, в пустинята, в планините, в снега и какви ли не още "скаутски" неща. Един път случайно видях част от негово предаване, но нали не гледам телевизия.... не му следя предаването. Знам че има неговите предавания в нета и мисля да си ги смъкна.
Това което ми направи впечатление е още в уводната статия на книгата. Може би не е написано от Bear Grylls или от редактора му или някой друг, но ми направи впечатление. Everything worthwhile in life comes from reaching beyond that point of comfort; daring to risk it all; following our dreams despite the cost; loving despite the pain; hoping despite the doubts; and living boldly despite the fear.
Струва ми се че е прав човека :)

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Да.Според мен трябва да надмогнеш притеснението-така или иначе са 2-ма.И в двете посоки избора води до едно и също с разлика във времето.Там вече е собственото мнение.Подкрепата е пълна и неотменна каквото и да се реши.Запази си душевния комфорт и направи избор

9:30 PM  
Anonymous алекс said...

Ако зачетеш повече за него, ще видиш, че е забележителен човек - казано вкратце, той е илюстрацията как от натрошен човек (буквално) се влиза в специалните части (пак буквално). Няма да те спойлвам повече, но мисля, че ще ти бъде интересно.

Животът (и духът) му и на мен ми е много инетресен и от известно време го следя с интерес; няма да е лошо да погледна и книгата, за която говориш, благодаря :-)

3:53 AM  

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.