Monday, August 21, 2006

Къс ръкав


Почти всички американци били обрязани. Или както ги нарича моя приятел Ивчо, били с "къси ръкави". Преди около 5 години някъде, не знам как стана дума точно, в ресторанта в който бачках стана дума че американците са с обрязани буби (който не я знае дума, да се досеща :) ). Било хигиенично. Аз не знам дали има значение ако редовно се къпеш, но все пак може и по-хигиенично да е. Не смятам да разбирам. Някои смятат че след обрязването се губело част от чувствителноста. И това не знам колко е вярно. Но пък ми беше станало чудно защото смятах че само мюсюлманите практикуват обрязването. Не знам това до колко е образователен факт относно американците, но пък знае ли човек... може на някой да му е полезно :)
Аз уж се правя на минималист ама нали съм решил да се завръщам в България скоро... реших да си купя едно друго, че в България цените на техниката са поне два-три пъти по-скъпи. Дано само не ми правят проблеми на митницата.
Подходяща снимка за тоя пост нямам :) така че избирам случайна.
ПП Все по-рядко ми идва наум какво да пиша в блога... та за това пиша глупости.

12 Comments:

Anonymous Anonymous said...

митничарите вече не правят такива проблеми както преди. идвал съм с лаптоп необявен, изобщо няма декларации. нали скоро ще сме европейци...

4:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

Това с обрязването е много древна традиция, която по-късно се превръща в религиозен ритуал при евреите и мюсюлманите. Не знам дали ти е известно,но в Египет например, жените също се обрязват, за да не изпитват удоволствие от секса! :)

5:28 PM  
Blogger PG said...

Алекс, преди година-две имах проблеми на летище София с видеокамерата ми и една мърла в митничарска униформа, но след едно оживено скандалче и разговор с началника й госпожицата се скъса от извинения. Чак до залата за чакащи ме изпрати:) Ако имаш проблем, ще ти струва $15-20, но аз лично не бих ги дал.
ladyvera, не е в Египет а малко по-надолу, из Судан. Правят го и в Нигерия и Нигер. Само че не се обрязват, а ги обрязват. Това според мен е пълна варварщина, но кой съм аз да говоря.

12:06 AM  
Blogger Minerva said...

Мда, по принцип вещите за "лично ползване" са освобдени от мито, но лаптопите са особен случай. Много често се върти търговия с тях като се вкарват по един, два. Възможно е заради това да ти направят проблем, а може и да не ти обърнат внимание даже. Ако се заядат, настоявай, че е за лично ползване, гледай да изглежда употребяван. Сестра ми скоро беше навън и я караха да попълва декларация като си изнесе компютъра, но на връщане никой не й е обрънал внимание на багажа.

3:11 AM  
Blogger Nedko said...

пенко е прав. евреите и мюсюлманите се обрязват. Обрязването наистина се извършва освен от верски и от хигиенични мотиви. Практикуват го всички пустинни народи защото като се навре пясъка при бубата и като започне да се търка там, мястото се разранява, възпалява и разни други неприятни истории.

Американските войници по време на първата пустинна буря ги караха насила да се обрязват.

Наскоро гледах "Сексът и градът" където нимфоманката се жалваше че попаднала на необрязан и той бил като шарпей. Въобще цялата работа клони на мода.

Има и още един мотив за обрязването но за него не искам да пиша защото коментара ще прерастне в сексоложки, свързан е с ниската култура на семействата, които имат дете момче и грижата за него в ранните му дни.

3:47 AM  
Blogger Inks said...

Сашо, през последните 6 месеца съм летяла над 6 пъти с лаптоп и куп друга техника и никъде не са ме проверявали, камо ли да ми правят проблеми. Единствено последният път ме попитаха на летището в Амстердам защо ми е пълна раничката с кабели, но мотивите да ме питат бяха по-скоро анти-терористични, така че не би трябвало да се заяждат. Най-много да те накарат да платиш мито на това, което внасяш, но е малко вероятно.

7:19 AM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

Дано да нямам проблеми. Другия ми проблем е пренасянето на сноуборда... той не се побира в обикновен куфар и сигурно ще ми струва допълнително като багаж.
а това за обрязването на жените не го знаех. Кофти наистина... дано поне си имат шоколад/сладолед :)
@ недко
малко не разбрах какво общо има обрязването с шарпей.

8:19 PM  
Anonymous Anonymous said...

Относно аталогията на препуциума (кожата на главичката) на необрязания член с шар пей - искала е да каже, че му е била доста нагъната и сбръчкана ;)

2:15 AM  
Blogger Плъзгавия said...

ето книга за всеки на който му липсва родината: http://www.molvania.com.au/molvania/

11:16 AM  
Blogger zbrox said...

тва за хигиената е доста спорно. имало е различни доклади дори от световната здравна организация, която края на 70те се отказва от предишното си становище и твърдят, че няма категорични данни за положително "влияние" от обрязването. а иначе в щатите то май си става по подразбиране. ако родителите ти не изявявят изрично желание, да си останеш цял, ще те кръцнат набързо :)

6:14 AM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

@ cybercrackerbg
предварително да бях погледнал снимка на шар пей ли :)
мерси за разяснението все пак.
@ плъзгавия
България и Молвания май си приличат в някои области :)
@ Z
не знаех че световната здравна организация е приела обрязването толкова сериозно :)

12:17 AM  
Blogger zbrox said...

те приемат всичко насериозно :) чак е плашещо :)

6:28 PM  

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.