Monday, February 13, 2006

Жена и счупено предно стъкло



От вчера се сдобих с тая пукнатина на предното стъкло. Благодарение на жените. Ако смятах че е възможно да се живее без жени, щях да се откажа от тях вчера. Ядосах се. Теглих един юмрук на стъклото. Не очаквах да се напука. Аз даже не ударих и силно (но може да съм имал малко повечко сила след като бях на 3 бири и половина). Та за жените ми е думата. Вчера пак имах един такъв епизод който не ми се отрази много добре. Вече ми мина, но все пак. Ами май няма смисъл човек да е романтик. Дали е по-добре да гледа на тях като на плячка. Жалко че не мога така. Може и да мога, но не искам да се уча още. Ядоса ме една защото... защото си играе игрички. Аз не си падам по игричките. Миналото лято чух същите думи които и вчера. Само дето този път беше на английски и в друг континент. Ебати международното клише. Голямо съвпадение. Или жените дават объркващи сигнали или аз съм страшно тъп и не ги разбирам. Във всеки случай след всеки такъв контакт с жените, ми остава все по-малко романтика. На свършване е вече. После минавам на брадва... ей така непукист и лъжец. Ще му хвана цаката ама що да е тъй.
важното е че днеска вече ми е минало. Аз не се оставям на такива работи да ми развалят хубавото сиво ежедневие.

18 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Я не си трови живота със случайни извадки от милиардното женско население на Земята! Пък и както виждам, имаш майка, сестра и доста интернет-читателки/почитателки ;-), с които се разбираш съвсем добре. Имам един приятел, който е щастливо женен от няколко години, но който има толкова богата история от разочарования от жени, че първо - винаги успява да разкаже някоя различна и второ - винаги му се чудя как е продължил упорито напред. Ама той е зодия Овен, така че сигурно му идва отвътре. Сега има невероятна съпруга, може би наистина липсващото парченце от мозайката, явно упоритостта е наистина полезна. Горе главата, усмихни се и отново напред! ;-)
П.П. Добър удар!

5:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

Уау... това се казва удар. Братле, не ми се иска да те ядосвам:)
Да не би да са ти казали че иска да сте само приятели ;)

8:18 AM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

@ Елена
Поздрави на твоя упорит познат :)
@ nedman
Точно това ми казаха :). И ти ли си бил жертва на тая фраза?

12:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

Това е клише, учи се от латиноамериканските сапунки още в най-ранна детска възраст. Мда. Някак... опитай да не се връзваш толкова. Скоро ще си забравил, особено ако стъклото не ти напомня.

Ще я намериш.

3:10 PM  
Blogger Bruce Wayne said...

http://www.intellectualwhores.com/masterladder.html

скив това, ако не ти е попадало вече. обяснява защо безочливите лъжи топят женските сърца и ги печелят :) това даже е единственият преодолим път към тях

5:19 PM  
Blogger skoklyo said...

Е какво, просто не си заставал от другата страна на барикадата. Точно вчера и аз използвах този израз спрямо една жена, защото я ценя и не искам да я лъжа. И е хубаво човек да разграничава привързаността от "любуфтъ". Само за протокола - преди 4-5 месеца пък мен ме дялнаха с тая фраза за приятелството, яд ме беше, преживях го. Така че - животът си върви, когато не става - просто не става ...

12:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

А ако е вярно, какво може да се направи? По-добре да сте си истински приятели, отколкото посредствени гаджета, м?

Иначе тая фраза може и да не е най-удачната, но дали някой се е замислял, че е плод на инстинктивното желание на момичетата да не засегнат, сакън!, мъжкото ви достойнство (и моля, визирам ДОСТОЙНСТВОТО, не пениса, аман от наложени евфемизми)?
По-добре ли ще ви е на всички да чуете далеч по-откровеното "Не ставаш", "Скучен си/Несериозен си", "Грозен си/Глезен хубавец си", "Целуваш се зле", "Миришеш/Прекалено много се контиш", "Хладилникът ми е по-умен от теб/Дървен философ си", "Кльощав/дебел/нисък/дългунест си и не ме възбуждаш, ама хич"... и каквото още се сетите, на която където не й е хубаво и което я е отказало от някого? [Саше, теб не визирам, казвам го като цяло. Все пак не знам каква е била ситуацията.]Само забелязвам, че в общия случай, ако жената е тактична, бива наричана неуверена лъжкиня и фурнаджийска лопата, а ако е откровена - груба и гадна кучка.

Само аз ли се сещам за "Бащи и синове" на Пол Жералди? За който не се сеща, ще цитирам "Искаме жената искрена, а я обичаме само лицемерна".

Пък после - теории за стълби, кулокрани и скрипци...

3:11 AM  
Blogger K. said...

саше, прекрасна снимка.

за жената - била е честна поне. по-добре така вместо да те лъже. а колко ще сте приятели сега, наистина е друга тема.

a аз дължа ако не обяснение, то поне извинение, че пак пропаднах някъде. но това ще ти го напиша в мейл.

имам нова музика за теб. :)

3:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ами, да - абсолютно невъзможно е да разбереш дали една жена те харесва, като приятел или като нещо повече. Толкова объркани сигнали давате, че не е истина...

Тази теория за стълбата е повече от вярна, но го има момента, че жените, които би спечелил по този начин (бидейки нагъл олигофрен) не си струват да бъдат печелени. Тоест, виж поста на итилиен - не е много приятно все да се разминаваш със секса, но като че ли е по-важно да си щастлив с половинката си през останалата част от живота.

4:31 AM  
Blogger Unknown said...

Аз пък винаги съм си мислела, че няма нищо по-хубаво от приятели, които се чукат.

6:10 AM  
Anonymous Anonymous said...

Амин! :-)

8:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

Саше - слънце, що не опитате като за начало да сте само приятели, щом тя така иска - пък след това не се знае. Дай й време все пак да опознае истинската ти душевна красота, пред която твоята външност направо бледнее и ако тогава продължава да не те иска за нещо повече от само приятел - май е по-добре, а? /щото и ти ще имаш възможност така да я опознаеш/

11:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ава пери ги тез жени ве чиек

3:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

Анонимъс, глаголът "пери" има ли общо с хигиената, или ... ? :-Р

7:58 PM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

@ Таня
Ние с въпросната девойка се познаваме от години - работихме в един ресторант заедно. Аз я познавам достатъчно добре.
Що се отнася до приятелството... не е това което търся (с нея специално). Приятели си имам.

4:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

mnogo mi haresva bloga ti,ot4asti vijdam sebe si v tvoqta istoriq za golemiq vapros, za men i vsi4ki okolo men naposledak,kade e po malko prezakano v balgariq ili tuk v amerika ?a otnosno jeniye !ne go priemai tolkova navatre just keep movin ,4akane mu e tzakata ili pone taka kazvat...navsqkade po sveta e gadno da te orezakat,ama mai si e po kofti v amarika .na fona na gadnata i studena deistvitelnost v amerika horata stavat po 4uvstvitelni ili pone taka zabelqzvam po sebe si i ppo horata okolo men ,a nali trqbva6e v stranata na amerikanskata me4ta da sme po silni ,po 6tastlivi.
za da uspee6 v amerikanskata me4ta ne trqbva da si pozvolqva6 da si 4uvstvitelen za takiva ,drebni ne6ta,kato 4yvstva jeni i otno6eniq .nie jenite iskame zakrila podkreoa i obi4 ,no nai golemiq ni problem e 4 gi tarsim to4no ot horata koito ne mogat da ni gi dadat,kakvo da se pravi takava ni e prirodata !mnogo mi se iska6e zaedno s vsi4ki pboblemi i grizi ot bg da si bqh ostavila i balkanskata si 4uvstvitelnosttam overseas,v bg,no uvi tq si varvi s nas .kakvo da se pravi ne sme amerikanji i po dobre ,ne6tata koito me pravqt istinski 6tastliva ne se izmervat s pari!gore glavata ,ne si sam v razbitata amerikanska me4ta !

2:58 AM  
Blogger Топблог said...

Вярвам че на всеки му се е случвало някоя жена да му каже че иска да са само приятели. Е да но сега като се позамислих и аз съм го казавал на доста жени , но причината винаги е била една виждам ги колко са влюбени и предпочитам да не останат наранени .....че може би така е в твоя случай .....мацката е усетила че си паднал по нея и за да не те нарани (може би) го е казала .....

8:48 AM  
Anonymous katonya said...

романтика... все по-малко хора знаят какво е това.

5:56 PM  

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.