Sunday, March 12, 2006

Ръкостискането


Едно от интересните неща за негрите в америка е начина по които си стискат ръцете. То не е и ръкостискане. Не мога да го обясня... то май трябва да се покаже. Не помня да съм виждал негри да се ръкостискат помежду си по начина по който ние сме свикнали. Но интересното е че ако ги изкефиш нещо, дигат си ръката за "ръкостискане" и щеш не щеш... "ръкостискаш". По принцип това ръкостискане си е негърско... но се случва често да го направят и с бял. Има и бели които го правят помежду си, но те обикновено са малоумници дето се мислят за негри. Има разни бели дето се мислят за негри... обличат се като негрите, държат се като негрите, говорят като негрите... а нито негрите нито белите ги понасят или пък предизвикват смях. Но тия тип хора са друга тема.
Днеска след като поиграх баскет с едни негри в спортния комплекс, понеже спечелих една игра и имах няколко добри коша, изглежда заслужих въпросните ръкостискания.


...
Преди малко накарах съквартиранта да участва в поредица от снимки която показва етапите от ръкостискането. Важното е че от втората до третата стъпка се стига чрез плъзгане на ръцете. Четвъртата стъпка е щракането с пръсти. То не е задължително, но обикновено го има. Също така е желателно и двамата участници в ръкостискането да щракнат в един и същ момент.
В повечето случаи това ръкостискане е между приятели, но и това не е задължително. Може и при запознанство. Също така ръкостискането може да е както в началото на срещата, така и в края. В повечето случаи е в началото и края. Ръкостискането е по-скоро поздрав от колкото ръкостискане. Също така ръкостискането е само за мъже.
Пълен съм с безполезна информация :)

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Бре, вий бетер масоните сте бе :-))

6:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

Саше, всъщност темата е много интересна за мен, защото и аз имах наблюдения върху начините за ръкостискане, след като преди години един мъж ми показа много интересен начин. Съжалявам, че не мога да приложа снимка в коментара си за онагледяване, ама може би нищо не би се забелязало на нея, дори и да имаше такава. Та при това ръкостискане ръцете са както обикновено. Номерът е когато се разделят вече. Тогава важни са палецът, показалецът и средния, които събираш малко повече един към друг, така че от средния се усеша милувка по централната вътрешна част на дланта на другия човек, а от събирането на показалеца и палеца се получава погалване по същата част на дланта на човека отсреща.
Усещането е невероятно и е много сигурен начин да направиш впечатление,без да е натрапващо или да кажеш нещо без думи.

Другият начин, който знам, е от един приятел и представлява може би първата част от твоите снимки, което аз лично приемам за мъжко ръкостискане. Няколко пъти му правих забележка, но той каза, че след като пръв ми е подал ръка, ще бъде по неговия начин. Един път му споменах, че така няма как да му покажа този гореописания начин за ръкостискане и все още не съм му го показала, защото не ми дава възможност, но карай...

8:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

Първо - welcome back, беше се позагубил нещо, тъкмо щяхме да пращаме частен детектив да те издирва. Второ - друг път, че ме викат

11:22 AM  
Anonymous Anonymous said...

Второ - мислех, че тия здрависвания ги има само по филмите. Тайните ръкостискания на затворените общества. Значи успешно се интегрираш и в групата на "възрастните" и в групата на "негрите". Сашо, ти си направо като вирус! Човек трябва да внимава с тебе! ;-)

2:41 AM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

:) Сега само с жените трябва да се науча да се интегрирам.

2:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

zabraviash lekia udar ramo v ramo (frontalno) nakraia i ednovremennoto s tova potupvane na gurba s drugata ruka.

11:30 AM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

@ negur
Не съм забравил за това. Просто реших че много ще им дойде на хората които четат за удрянето рамо в рамо. Пък и не знаех дали това е навсякъде.

10:39 PM  

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.