Sunday, October 23, 2005

IT Specialist



Нищо че имам някаква си бакалавърска степен свързана с компютрите... бачкам в пицария. Лошо няма :)
Или?

20 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Сашо, а бе ти ли си на тази снимка?

Няма лошо наистина,ама изобщо - всеки е работил нещо, което не му е по специалността.
Какво пък толкова? И там могат да се научат разни неща :-)

5:24 AM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

Е кой да е? :) И защо си толкова учудена че съм аз?
Навсякъде има какво да се научи.

5:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

И аз в момента не работя по специалността си, в тесния смисъл на думата. А съм работил и неща, които по никакъв начин не бих могъл да нарека своя специалност.

Дядо ми, лека му пръст, казваше: "Няма позорен труд. Има позорни дела." Само че трябваше аз да стана на възраст да мога да бъда дядо, за да го разбера...

1:01 PM  
Blogger Unknown said...

Много ти отива, Сашо:) Единственото лошо на една работа аз бих намерила в това, да те свързва по цял ден с хора, с които няма какво да си кажеш. Мразя представата, че като някой е учил не трябва да си цапа ръцете. Човек винагии е добре да има повече от една работа. И е добре да има за какво да се усмихва:))

1:58 PM  
Anonymous Anonymous said...

Естествено, че навсякъде може да научиш и то много ценни неща - нали това исках да ти кажа и аз :-)

За снимката - защото двете снимки те представят в различна светлина и за мен - определено днешната е много по-хубава, и много ти отива с къса коса и имаш съвсем друго излъчване.
Не знам, дали имаш нужда от такъв съвет, ама аз бих ти препоръчала да замениш аватара с физиономията си от днешната снимка.
Но все пак по-важно е, ти къде се харесваш повече :-)))

2:12 PM  
Anonymous Anonymous said...

не мога да разбера нещо - ако според вас е ок IT специалист да работи в пицария, за чий *** тогава е наливал пари и време в образованието си???

4:34 PM  
Anonymous Anonymous said...

Така си е, Anonymous - ти, например, ако учиш политология, вярвам веднага след завършването ще станеш министър-председател. Какво говоря.... Ти ще си външен министър още по време на следването.

Е, при онези, които нямат твоите дарби, става по дългия път. Защото, ако при теб не е станало по другия начин, коментарът ти би бил странно безмислен.

5:14 PM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

Здравей anonymous,
в предишен пост (който може да си пропуснал до прочетеш) обясних че работата в пицарията ми е втората работа. Иначе първата ми е по специалността. Работя нещо като IT support в компютърния отдел на една компания. Но не плащат много, а имам намерението да събера малко пари. Работата в пицарията ще ми помогне да спестявам малко по добре.

7:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

хехехе, алекс, добре му го каза на Anonymous.

3:12 AM  
Blogger Unknown said...

Алекс, малко си прекалила с пипера. Anonimous е прав в известен смисъл. Не е знаел, че Сашо всъщност работи и по специалността си. Образованието само по себе си е хубаво нещо. Никога не е излишно. Но ако е и скъпо, може би човек трябва да се замисли. Което не означава да работи това което е учил, а да учи това което иска да работи:))) Ама понякога е малко объркано:) Аз самата съм фризьорка с магистърска степен по икономика на индустрията. А съм имала колежки, завършили социология, медицина, музика. Светът понякога е шантав.

7:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

Никак, Жуже ;-) Сарказмът е само една от услугите, които предлагам. И като такава е само on demand ;-Р

8:06 AM  
Blogger Inks said...

Не сте разбрали коментара ми правилно. Сашо не го познавам, но явно си има основателни причини да бачка в пицария. Обаче не ми се струва нормално мнението на другите, че е нормално да си учил едно, а да работиш съвсем друго. Не че не се случва, но е по-скоро резултат от лош избор на образование, или просто на ситуацията в БГ (а очевидно и по света). И аз съм работила като секретарка за по-малко от 5 кинта на час - налагало ми се е и съм го правила, но според мен идеята е не да учиш, за да си "вишист", а за да натрупаш бекграунд, който после да приложиш на практика. Иначе 4-те или повече години в уни-то за напълно излизшни, а в някои случаи и много скъпи.
А нападките на Алекс няма да коментирам - не я познавам лично и дори не й чета блога, затова не искам да навлизам в непознати води. Ако има някакъв проблем с политолозите и политиците обаче, да си го реши своевременно.
Ванина, а.к.а. anonymous

1:12 PM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

Ванина, в последните години всички разбират от компютри. Конкуренцията за компютърни работи е доста голяма и съответно заплащането спада. А ако се озовеш и в едно село, съответно е трудно да си намериш добре заплатена работа.
Въпроса с това че имам 2ра работа която не ми е по специалноста... не е защото голямата ми любов е правенето на пици. Ако мога да си намеря работа по специалността, която плаща сносно - няма да се поколебая.
Не те знам къде си... май някъде в Европа беше.... Но се ослушвай за добре заплатена IT support. Ако ми намериш, ще съм ти вечно признателен.

2:13 PM  
Blogger Inks said...

Аз съм в Холандия, тук компютърното училище трае 2 години и е сравнително евтино, та ИТ специалисти под път и над път... а и ако си с БГ паспорт е шансът да те вземат на работа е минимален, има някакви безумни разпоредби на ЕС.
Та пак да обясня иначе, аз не критикувах поста ти или факта, че работиш в пицария; просто твърдо заставам против твърдения от рода на "лошо няма, кво като имаш еди-кво си образование". Това според мен е една ужасна и неамбициозна позиция, която би довела до успех единствено и само случайно. Холандците често казват "С това отношение няма да стигнеш далеч" в случаи като този, и смятам, че са напълмно прави. It's all about attitude.

2:34 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ванина, и аз не те познавам, но щом застана зад името си, поне имам възпитанието да се обърна към теб поименно, не в трето лице... Но маниерите, разбира се, не са тема, която ще дискутирам. Щом ти нямаш проблем с твоите, и имаш свое мнение по въпроса, аз съм ок с това... Жалко, че ти не си.

Мисълта ми беше, Ванина, че по-скоро ти изтълкува погрешно позицията на хората, които коментирахме поста. Не, че е ОК да завършиш [каквото и да е] висше, а после да бачкаш като градски метач до края на живота си, а просто няма лошо в това да се работи нещо, именно докато трупаш бекграунд. Защото никой не го взимат на мениджърски пост от скамейката на унито. И най-лошият attitude, при това типично български в лошата си традиция, е "аз по-тежко от химикалка не вдигам, за какво го учих това висше". Най-добрият начин да не стигнеш никъде, е да седиш и да чакаш да те викнат да управляваш. Дето викаха едно време едни хора, "аз уча за шеф". Е, така не става. И това, което казваш за самата себе си, потвърждава тази теза. Ти сега в Холандия сигурно работиш по специалността си, с твоят изряден аttitude. Просто предполагам - ти ще кажеш.

3:10 PM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

Здравей Ванина,
смятам е време да напиша един дълъг пост който би трябвало да внесе малко светлина по отношение на въпроса къде и защо няма лошо за каква работа... а също и за амбициозността. Естествено (като всичко останало тук) ще си е стриктно мое мнение... тоест няма да се опитвам да те убеждавам в "правотата" на моето мислене и други такива глупости. "Правотата" е относително нещо и в повечето случай (според мен) всеки си е прав за себе си.
Пиша тоя коментар защото сега съм на работа и съм малко зает (а също и да напомня на самия себе си какво ми иде да пиша точно сега).

6:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

Само да дам един "глупав" пример - вземете миналогодишната класация на списание Форбс за десетте най-богати хора в Америка и вижте колко от тях не са си завършили висшето образование и не си работят по специалността, за която са учили. През 2004 бяха [мисля че] 4 от десетте, като още 4 бяха наследниците на Сам Уолтън (Wal-mart).

10:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

Алекс, благодаря, много точно го каза, нямаше да мога да го формулирам така.

7:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

u..hm,...EDNO E DA RABOTSIh v pitasria zastoto imash mnogo goliam izbor- i si go isbral. sasho savsem iasno e kazal:naiama isbor! no se opitva da isvleche maximalnoto ot tova koeto pravi....dusina komentari...besmisleni..haha (avelina e, dane se nechudish koi e)

1:26 PM  
Blogger Бобан said...

oste poloso e ako si nerealiziran prepodavatel po Angliski i raboti6 kato server v star4eski dom za bogati... rabota koqto q napusnah mnogo brzo. A sega prepodavatela e barista. Nali e tova cool?

11:14 PM  

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.