Sunday, July 30, 2006

Group Hug Confessions


Отговори на въпросите (На къде отиват нещата? Всички ли са побъркани? И аз ли съм побъркан? Имам ли цел в живота? и т.н.) които споменах в миналия пост едва ли ще намеря. Но пък се замислих до колко би било полезно намирането на тия въпроси. Което ми напомня някаква дискусия която имахме в час по философия преди години. Даскала разказваше някаква история за будистите май. Някакъв ученик казал на някакъв мъдрец "Кажи ми какъв е смисъла на живота, колко е голяма вселената? Какво става след като умрем? и тогава ще те стана твой ученик". Мъдреца му казал "Ти си като един човек който е бил прострелян с отровна стрела. Дошъл доктора, но преди да те излекува - ти питаш "ама тая отрова каква е точно? перцата на стрелата от каква птица са? защо ме улучиха с тая стрела?" Отговорите на тия върпоси не са важни в тоя момент."
Анализирането на тия въпроси може би не е важно. Не си струва човек да си губи времето в това да разбере има ли живот след смъртта. А ако получехме отговори на тия въпроси, това би ли ни зарадвало. Май не. Може би тия въпроси би трябвало да си останат загадка по една или друга причина. Моята философия относно тия неща бие на - "то гроздето кисело". Но пък не смятам да хабя нерви относно решаването им. Просто това което исках да кажа с миналия пост е... падаш, после ставаш и продължаваш. А не да мислиш колко ме боли не може то така, ако падам постоянно така то няма смисъл да продължавам, и т.н.
Миналия пост бе породен от четене на тоя сайт http://grouphug.us/ . Четях си така доста време в тоя сайт и след това полежах в леглото гледайки втренчено в тавана. И те тогава мислите почват да хвърчат насам натам. След това реших да драсна в блога какво ми минава през главата... но на другата сутрин мозъка беше рестартирал и нямаше помен от тия размишления.
Алекс има Bloglines feeds в нейния блог. И там намерих линк към тоя сайт. Следователно тя е виновна за всичкото това мое мислене :)
Снимката за поста ми харесва. Ако трябваше да й дам име, би било "женени". А халката как блести :)

12 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Бе все Алекс ви виновна на всички :-)

Да си напомня да ти разкажа за собствения си опит с тоя сайт, бтв :-)

5:50 PM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

Много си скорострелна ти :) и да... разакажи за опита си с тоя сайт. което ми напомня - линукса върви ли? :)

6:12 PM  
Anonymous Anonymous said...

Много потресаващ сайт е този grouphug. Май откачаме все повече.

4:10 AM  
Anonymous Anonymous said...

Стига си си задавал въпроси, снимай!:) Аз бих озаглавила снимката: "Назад, частна собственост!"

12:36 PM  
Blogger Vennie said...

Много мислене май не води до нищо добро е моята философия. Преди време можех да лежа съвсем спокойко и просто "enjoy the silence". Сега мислите толкова шумно се блъскат из главата ми, че оглушавам. Страх ме е да се замисля...по "философските и не до там философските въпроси", които поставя животът, защото се оказва, че никога не съм щастлива от това което съм, правя, мога или имам. "Свръх доза" мислене едва ли може да убие някого, но определено разтърсва силно!Затова се опитвам да не мисля; бягам, за да избягам и аз не знам вече от какво, ама на стадиона още повече мислите нахлуват в съзнанието ми, че забравям да броя обиколките и вместо да направя 10 бягам докато се изтощя.
Постоянно гледам да съм заета, ангажирана с какво ли не, за не остава време да разсъждавам по "големите въпроси", ама и така не ми е добре, защото започвам да се чувствам като робот, губя ориентир и посока,... ето човешкото мислене все води до "то гроздето кисело".Защо ли?

2:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Два дни подред чета излияния в Group Hug confessions и вече ми стана толкова зле от гадни истории, че ми се иска никога да не го бях отваряла. Не знам дали повечето постове са на американци, но звучат като такива. Ако приемем, че всички те иначе минават за съвсем нормални хора и нещата които признават също се считат за нормални (макар и определяни като негативни с половин уста), токава какво излиза?... Хора, на които сякаш са ампутирали цялата душа и им е останало единствено огромна, ненаситна ПОХОТ. Пиша го с главни букви не за да звуча като протестантските пастори, заклеймяващи с гръмовен глас греховете (не мога да ги понасям, честно казано), а защото сексуалните желания на тези хора са просто безгранични, безразборни, неизтощими, неутолими. И те смятат за свое естествено право да шибат наред всичко което им се изпречи, независимо дали деца, животни или предмети. Или да плетат малки невидими интрижки, успехът на които, колкото и да е дребен, им носи някакво извратено злорадо удоволствие. Без значение дали и кого нараняват.
Направо имам чувството че чета признанията на някакви разумни, рационални киборзи, които работят само на два режима - секс и работа. И ме ужасява не това, че са толкова погълнати от всевъзможни опити да си доставят всевъзможни удоволствия, а това че не признават никакви ограничения пред желанията си. Те смятат за свое едва ли не природно право да искат всичко и да получават всичко, независимо то разрушенията които оставят след себе си. Дори хората, които пишат че са влюбени, всъщност демонстрират симптоми на обсесивна невроза, а не на любов - "той е роден да бъде мой, онази кучка не дава пет пари за него". Или: "Ще изчакаме да видим какво ще се случи с нейния "перфектен" приятел... Тогава ще настъпи моят час."
Не знам дали това ме прави моралистка, но тези признания просто ме отвратиха до дън душа.

1:31 PM  
Blogger Unknown said...

Сашо, ти да не учиш Алекс да гледа порно под Линукс?
Само така се правело, казват...:Р

3:38 PM  
Anonymous Anonymous said...

Жуже, той отлично знае в каква рана бърка... и в нея порно няма, тцъ...

Както днес водих един диалог:
"- Добре де, помня, стига ме бута...
- Абе аз да забия шпората, пък ти помни..."

И Сашо така, просто забива шпорите.

Може пък да почакам да си дойдеш, Саше, да помогнеш, ако аз сама съм толкова несериозна :-)

4:58 PM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

@ altair
откачаме всички да :)
@ ladyvera
ще снимам... стига да си намеря какво.
@ veni
Хората за това са измислили алкохола :)
@ светла
и на мен ми става гадно като чета нещата в тоя сайт. та затова написах такъв пост. за съжаление любопитството ме кара да чета вече редовно. Но смятам да сложа край на любопотството. От днеска няма да го чета повече.
@ случайна
Жените (поне 95% от тях) не гледат порно... така че нямат нужда от линукс. Жените четат порно... Даниел Стийл и подобия.
А мъжете (100%) гледат... така че според мен за тях е задължително да имат линукс.
Дано няма засегнати от тия обобщения :)
ПП а ти ако искаш можеш да си цитираш източниците :)
@ алекс
:) аз не съм голям разбирач на линукс, но с каквото мога ще помогна. Само да намериш време за да я получиш тая помощ.
Извинявай за шпорите... да не ги ли забивам повече? Неприятна ли е болката?
:)

7:14 PM  
Anonymous Anonymous said...

Очаквано не е :-)

8:19 PM  
Blogger Сашо skype: akartchinski79 said...

@ алекс
не разбрах кое не е очаквано?
иначе обещавам да заровя шпорите някъде надалече и надълбоко :)

5:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

На живо, че по-ясно :-)

10:49 AM  

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.